Berättelser till hörförståelse

Berättarskatten är en del av en större site som heter Sagobygden och har flera hundratals korta och längre berättelser som man kan lyssna på. Man måste logga in med ett användarnamn och lösenord för att komma åt hela arkivet av berättelser.

Uppgift i klassen: Eftersom det är vanliga människor som berättar lämpar sig berättelserna väldigt bra som hörförståelseövningar. Man kan själv ställa frågor om berättelserna eller låta kursdeltagarna återberätta historien för varandra så att den ena börjar och den andra avslutar.

Det är Berättarnätet Kronoberg som bedriver verksamheten Sagobygden. Berättarnätet Kronoberg är en ideell förening som värnar om det muntliga berättandet och vill medverka till att den muntliga berättartraditionen förs vidare. De vill sprida kunskap om folkdiktens sagor och sägner samtidigt som de strävar efter att lyfta fram människors egna berättelser i dagens samhälle. De fungerar också som ett kontaktnät mellan människor som är intresserade av berättande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s