Haru – nytt skolnätverk

Det här är något för dig som jobbar i den finlandssvenska skolan. Skolnätverket Haru erbjuder din skola verktyg att tillsammans inom skolan, med andra skolor och ideella organisationer jobba för en trygg och meningsfull skolvardag med samsyn kring uppdraget, stärkt gemenskap och välbefinnande.

Att ha ett språk och kunna uttrycka sig nyanserat är avgörande för att vi ska förstå varandra och kunna gå i dialog. Med läsning som verktyg uppmuntrar Haru till samarbete, goda samtal och språkstimulerande aktiviteter utgående från funktionella och kreativa arbetssätt. Haru erbjuder möjligheter till verkstäder med elever och lärare, pedagogiska träffar i olika former, en materialbank med samlat pedagogiskt material kring bland annat läsning och flaggdagar, allt för att underlätta, stöda och inspirera läraren i det dagliga arbetet.

Skolnätverket Haru, som upprätthålls av Svenska folkskolans vänner i samarbete med Moomin Characters och samarbetar med ett tiotal välkända ideella organisationer, riktar sig inledningsvis till årskurserna 1–6 i finlandssvenska skolor. Din skola kan ansöka om att få bli en Haruskola på Harus webbsida från och med lanseringen den 8 mars. Där finns också länken till lanseringen i Zoom och möjlighet att prenumerera på Harus nyhetsbrev.

1 tanke på “Haru – nytt skolnätverk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s