Lätt svenska

Arenan finns Yles nyheter på lätt svenska.

lättlästcenters hemsida finns fakta och nyheter på lättläst svenska. Här finns också lättlästa infopaket (lagar och bestämmelser, vardag i Finland, EU, hälsa, säkerhet, pengar, på fritiden och  natur och miljö), listor på lättlästaböcker som man låna i deras bibliotek och lättlästa broschyrer.

LL-bladet är en finlandssvensk tidning på lättläst svenska. Här kan du både läsa och lyssna på nyheter.

På den här sidan om Helsingforsregionen finns lättläst material om kollektivtrafiken, hjälp i vardagen, utbildning och arbete, hälsa, fritid och vattenförsörjning och avfallshantering.

Klartext är en rikssvensk sida som varje dag erbjuder nyhetsprogrammet på lätt svenska. Du kan höra Klartext varje vardag i kanalen P4 eller lyssna på tidigare program på webben. Det går också att läsa lättläst text på webben.

8-sidor är en rikssvensk nyhetstidning på lättläst svenska. Här kan du träna din hörförståelse! Lyssna på 8 sidor och svara på frågorna i ett Worddokument. När du är klar, kan du se de rätta svaren i facit. OBS! D8-sidor finns också som app att ladda ner både på I-phone och Android.

Sveriges Televisions nyheter på lätt svenska. Välj versionen med svenska text och klicka på ”T”.

Sesam är en rikssvensk tidning som utkommer en gång i veckan med nyheter på lättläst svenska. En del av tidningen finns gratis på nätet, annars kan man prenumerera (730SEK/år) på den i pappers- eller pdf-form. Då får man ordlistor och språkövningar till artiklarna.

Evira och LL-center har gett ut en lättläst broschyr om livsmedelshygien. (Tyvärr går den inte mera att beställa i pappersform).

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s