Svenska online

Här finns länkar till online övningar till olika kursböcker och sajter där man kan hitta hela kurshelheter för att öva svenska online.

Natur och Kultur har en hel del kostnadsfritt extra material som du får tillgång till här.

Luckan Integration har en sida där de samlat information kring svenskakurser och onlineresurser.

Webbsidor med resurser:

 • SVA – svenska för alla är en sida man kan träna svenska på egen hand och hitta en massa bra länkar och info. Här finns t.ex. videsnuttar som beskriver all grammatik och länkar till olika typer av övningar.
 • Digitala spåret hjälper en att hitta webbsidor, där man kan studera och träna svenska på olika nivåer. Här finns länkar till lexikon, nyhetssidor, tidningar, radio, sfi-sidor och enligt tema (hälsa, kultur, familj, ekonomi…).
 • Svenska för invandrare i Finland (SFIF) är ett nätbaserat studiematerial som kan användas av lärare och studerande inom den fria bildningen för undervisning i svenska. Materialet passar speciellt bra som komplement till Natur och Kulturs läromedel Mål 1 och Mål 2. Del 1 hör ihop med Mål 1 och Del 2 med Mål 2.
 • Hej svenska! är ett interaktiv material för svenskinlärning. Här kan man lyssna på och lära sig ord enligt teman. (Kräver Adobe Flash Player)
 • Lexin – bildteman är en sida där man utgående från bilder kan träna vokabulär. (Kräver Adobe Flash Player)

Sajter med hela kurser för självstudier i svenska:

 • Finland Swedish Online är en NY finlandssvensk portal gjord av UNI där elever på egen hand kan studera svenska från början. Tanken är också att lärare ska kunna registrera sig och använda materialet som en del av sin undervisning. (Jag har inte hunnit kolla hur detta fungerar i praktiken!)
 • Sweol – Swedish Online är en portal som består av ett basmaterial för elever, en webbdel som finns online och ett lärarmaterial med bland annat tester. Bara en del av materialet är gratis.
 • Kotisuomessa.fi kan man skapa ett login och öva svenska på olika nivåer. Här finns en massa olika övningar
 • Learning Swedish är en gratis nybörjarkurs i svenska för självstudier på webben, som tagits fram av Svenska institutet i samarbete med svenska och utländska universitet.

3 tankar på “Svenska online

 1. Hej, En sjuksköterska I Iran avser införskaffa svensk sjuksköterske leg. Med andra ord i nivå med att bli godkänd i språkkravet i Socialstyrelsen.
  Jag undrar om:
  1- Det finns möjlighet till online undervisning till personen I Iran ?
  2- Vad kostar och hur lång blir då utbildningen ?
  Mvh
  Keivan Manouchehri

  Gilla

 2. Hej
  Tack för responsen. Jag letar vidare.
  Hon har svårt med korrespondens på Svenska och hon befinner sig i Iran. Jag försöker vara henne behjälplig med information och ev. möjligheter för att lära sig Svenska där utan att behöva infinna sig fysiskt på plats här.
  Mvh
  Keivan Manouchehri

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s