Hälges pratbubblor

Vi har en grammatikmaskot på SFI (Svenska för invandrare). I år är det Hälge och förra året var det Herr Nilsson. Med hjälp av Hälges pratbubblor förklarar jag grammatik och övar ordföljd. Här övar vi först preteritum och sen pronomen (nivå A1.3)

Vi stod i en stor halvcirkel runt Hälge och idag började Hälge med frågan om vad de gjorde i helgen. Alla fick säga något och jag skrev upp verb i preteritum. Därefter fick Hälge säga det han hade på hjärtat och jag frågade vad som var gemensamt för alla pratbubblor och kunde repetera personliga och possessiva pronomen.

Inspiratör: Gerd Forss som donerat Hälge

1 tanke på “Hälges pratbubblor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s