Herr Nilssons berättarkappsäck (Nivå A2+)

I Herr Nilssons berättarkappsäck finns en massa småsaker som kan stimulera fantasin och få igång prat. Kursdeltagarna får först gissa vad som kan tänkas finnas i kappsäcken och på det sättet övar vi substantiv. De får sedan välja en sak per man och berätta varför de valde just den saken. Jag brukar också ställa följdfrågor. Diskussionen går i alla möjliga riktningar. T.ex. nyckeln gav upphov till helt underbara diskssioner om låsta dörrar och nycklar som öppnar portar till nya världar och hjärtan.

Inspiratör: Pia Riihimäki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s