Tala om kostvanor och hälsa (Nivå A2+)

Mat, kostvanor och hälsa är ett tacksamt tema som de flesta kan relatera till. Jag brukar visa den här kostpyramiden som Statens näringsdelegation publicerat och börja med att gå igenom vokabulären, t.ex. genom att använda flashkort med matvokabulär, för att befästa ordförrådet innan vi börjar diskutera själva ämnet.

Sedan har jag låtit kursdeltaganra rita sin egen kostpyramid och fundera på sina matvanor i förhållande till rekommendationen. Här kan man också fundera på hur pyramidens utseende varierar beroende på i vilken världsdel man befinner sig.

På Yles sidor finns ett bra 5-minuters videoklipp om de nya kostrekommendationerna, som också gör sig bra som utgångspunkt för en diskussion om hälsa och kostvanor.

kostpyramid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s